We vinden kunststoffen en rubber overal terug in ons dagelijks leven. Ze zorgen voor meer hygiëne, veiligheid, gebruiksgemak en plezier. Kunststoffen en rubber zijn een milieuvriendelijke en kost efficiënte oplossing voor vele innovatieve producten en technologische doorbraken.

 

Denk dan aan de kleding die we dragen, de huizen waarin we leven en de manier waarop we reizende voertuigen waarmee we ons verplaatsen. De televisie, de computer en de CD's zijn slechts enkele voorbeelden. Tijdens het winkelen zien we ook de tandenborstels, de handschoenen, de vele verpakkingen en verzorgingsproducten die gemaakt zijn uit kunststoffen en rubber. Kortom, kunststoffen en rubber maken deel uit van ons dagelijks leven.

 

Verpakking

Bouw

Automobiel

Kunststof & rubber vinden we terug in allerlei verpakkingen zoals plastic flessen, zakjes, blisterverpakkingen, emmers, jerrycans en wikkelfolies om onze producten te beschermen of vervoeren.

Kunststof & rubber vinden we terug in verschillende bouwmaterialen zoals isolatieplaten, vloeren, buizen, dakbedekkingen, dakgoten, planken voor de constructie van duurzame gebouwen

In de mobielsector zijn rubber & kunststoffen cruciale grondstoffenvoor de dashboards, binnenbekleding, bumpersystemen, carrosseriepanelen en andere auto-onderdelen. Wat bijdraagt tot minder zware en veiligere wagens

Elektriciteit & electronica

Medisch

Land- & tuinbouw

Kunststoffen zijn onmisbaar bij elektrische en elektronische toepassingen zoals de eenvoudige bekabeling, huishoudtoestellen tot onze mobiele telefoon en Dvd-spelers die alleen maar lichter en kleiner worden.

Kunststoffen zorgen binnen de medische sector voor een gezonder, langer en beter leven. Denk maar aan kunststof prothesen, oog- en oorstimulators, kunstmatige lever en allerlei medische buisjes tot hygiënische folies.

Het gebruik van kunststoffen in de land- en tuinbouw zorgt voor een hoger rendement. Enkele toepassingen zijn kweekbakjes, tanks, sproeikanalen, en folies voor akkers, serres tot kunststof serres

Overige

Huishoudartikelen

Meubel

Kunststof en rubber vinden we dagelijks terug in allerlei producten binnen ons huishouden, op kantoor of bij de meubelen die ons het nodige comfort bieden.

Kunststoffen zijn een vertrouwde metgezel in het huishouden. Zowel de tandenborstel als de huishouddoos, die geschikt is voor de koelkast en voor de magnetron, zijn van kunststof.

Het moderne zit- en slaapcomfort is schatplichtig aan de kunststoffen, vooral het polyetherschuim (comfortschuim) en latexschuim in matrassen, zitmeubel en kussens

Sport

 

 

Topprestaties in de sport zijn niet meer mogelijk zonder kunststoffen. De loopbanen, de sportschoenen, de renfietsen, de kledij, bescherming en de constructie van het stadion, moderne sport valt terug op kunststoffen.

 

 

Google+