Kunststoffen zijn onmisbaar bij elektrische en elektronische toepassingen, alleen al maar omdat ze een ideale isolatie bieden. Dit kan gaan van eenvoudige bekabeling en huishoudtoestellen tot mobiele telefoontoestellen en DVD spelers. Vele nieuwe ontwikkelingen binnen de elektrische en elektronische sector zijn gebaseerd op de laatste generatie nieuwe ontwikkelingen van de kunststoffen. Toestellen worden hierdoor alsmaar kleiner en lichter.

De informatica en de communicatietechnologie zijn ondenkbaar zonder de bijdrage van de kunststofindustrie. Dergelijke hoogtechnologische sectoren zijn een markt voor de Belgische spuitgietbedrijven, maar ook voor de fabrikanten van technische profielen.

Innovaties van de elektrische en elektronische toestellen zorgen niet alleen voor een verbetering van onze levenskwaliteit, ook het behoud van milieu en omgeving maakt hier onderdeel van uit. Een voorbeeld: LCD (liquid crystal display) flat screens verbruiken 2/3 minder energie dan de conventionele cathode beeldbuizen.

Huishoudartikelen

Kunststoffen zijn een vertrouwde metgezel in het huishouden. Zowel de tandenborstel als de huishouddoos, die geschikt is voor de koelkast en voor de magnetron, zijn van kunststof.

Andere huishoudartikelen zijn emmers, diepvrieszakjes, borstels, kratten en allerlei kleurrijke en ergonomisch verantwoorde artikelen die het werk in keuken en woning vergemakkelijken. Dan mogen we de vele huishoudapparaten niet vergeten die ons dagelijkse karweitjes vergemakkelijken, denken we dan maar aan de keukenrobots, de waterkokers, de broodrooster.

 

Google+