12
sep
2016

Nieuwe Voorzitter Federplast.be

Jean-Pierre De Kesel is nieuwe voorzitter Federplast.be  

Brussel 29 april 2016 – Federplast.be, de Belgische federatie van kunststof- en rubberverwerkers, heeft Jean-Pierre De Kesel van Recticel aangeduid als nieuwe voorzitter. Hij volgt Stéphane Dalimier op. De federatie koos met Frédéric-Charles Bourseaux van Kabelwerk Eupen ook een nieuwe ondervoorzitter.

Na vijftien jaar als bestuurder, waarvan de voorbije zes jaar als voorzitter van Federplast.be, geeft Stéphane Dalimier (Business Unit Manager bij NMC) de fakkel door aan Jean-Pierre De Kesel, Chief Sustainable Innovation Officer (CSO) bij Recticel en in die functie verantwoordelijk voor de implementatie van de duurzaamheids- en innovatiestrategie van de onderneming. De Kesel neemt de voorzittersfunctie op voor een periode van minstens drie jaar en krijgt daarbij de steun van de nieuwe ondervoorzitter Frédéric-Charles Bourseaux van Kabelwerk Eupen.

Op de foto van links naar rechts:
Frédéric-Charles Bourseaux (nieuwe ondervoorzitter), Jean-Pierre De Kesel (nieuwe voorzitter) en Stéphane Dalimier (uittredend voorzitter)

Federplast.be, een federatie onder de koepel van essenscia en Agoria, vertegenwoordigt zowat 250 Belgische kunststof- en rubberverwerkers, waaronder een groot aantal KMO’s. De exportgerichte sector telt 21.000 werknemers en kende vorig jaar een omzetstijging van 5% tot bijna 7,5 miljard euro. Bijna drie kwart van onze hoogwaardige kunststoffen en rubbers wordt uitgevoerd naar het buitenland. De federatie blijft daarom aandringen op een economisch en juridisch ‘level playing field’ met de buurlanden om de concurrentiekracht te versterken en de verankering van de sector in ons land te garanderen. 

De kunststofverwerkende industrie in België behoort tot de wereldtop. Met slechts 2% van de Europese bevolking is ons land goed voor 10% van de kunststofproductie en 5% van de kunststofverwerking in Europa. De grote uitdaging waar de sector de komende jaren voor staat is het finaal sluiten van haar materiaalkringloop in het kader van de circulaire economie.

De kunststofverwerkende industrie in België is een van de koplopers in Europa op het vlak van de circulaire economie: liefst 97% van het ingezamelde kunststofafval krijgt een nuttige toepassing via recyclage of energierecuperatie. Om die koppositie te versterken, moet ons land inzetten op hoogtechnologische innovaties in recyclagetechnieken en efficiëntere inzamelmethodes, zodat we nog meer huishoudelijke en industriële kunststofverpakkingen kunnen recycleren om ze opnieuw te gebruiken als hoogwaardige grondstoffen”, zegt Petri Ven, Secretaris-generaal van Federplast.be.

 

Google+