Revolutionaire technologie voor ramen en deuren doet meer met minder: tot 35% betere isolatie, meer zicht, meer licht...

Linktrusion® is een revolutionaire technologie die reeds geïntroduceerd werd in 2011 waarbij het PVC raam volledig herdacht werd en waar alle Deceuninck Zendow#neo-raamprofielen inmiddels mee zijn uitgerust.

Ondertussen heeft Deceuninck zijn gamma uitgebreid met deurprofielen, een schuifraamsysteem en krijgt de technologie de erkenning die ze verdient. Linktrusion® zorgt voor een efficiënter grondstofgebruik, voor optimale thermische prestaties, voor grotere en bredere afmetingen  en voor een 100% recycleerbaar product.

Om de energie-efficiëntie van kozijnen, ramen en deuren te optimaliseren werd vroeger vaak een breed raamprofiel ontworpen. Dat komt omdat in PVC-profielen vooral kamers met lucht worden geïntegreerd. Het aantal kamers met lucht wordt steeds groter om de isolatienormen het hoofd te bieden. Uiteraard is dat niet oneindig toepasbaar en inmiddels wil de finale eindklant strak, slanke, elegante ramen en/of deuren  die het eigentijds karakter van hun huis bevestigen.

Verder worden, ook op vandaag nog, PVC-ramen en deuren al te vaak traditioneel verstevigd met gegalvaniseerd stalen versterkingen binnenin het profiel. Dat zorgt voor meer stevigheid, maar ook voor minder uitzetting bij opwarming of afkoeling. Het nadeel is dat het goede isolerende karakter van PVC hierbij in grote mate verloren gaat.

Bij Deceuninck hebben ze de morfologie van ramen & deuren compleet  herdacht. LINKTRUSION is meer dan één oplossing. Het is een samensmelting van verschillende oplossingen, een continu evoluerende technologie die nieuwe en traditionele materialen LINKT met innovatieve elementen en beproefde technieken, via een uniek exTRUSIEproces. Het resultaat is dat Deceuninck met een hybride oplossing nu slankere en strakkere raam-en deurelementen kan maken met een hogere isolatiewaarde. Door staal te vervangen worden de isolatieprestaties tot 35% beter. Door toepassing van de nieuwe technologie kunnen bovendien hogere en bredere ramen en deuren gefabriceerd worden. Dit alles vertaalt zich in meer licht naar binnen en meer zicht naar buiten. Tot slot is, op het einde van de levenscyclus,  het geheel telkens opnieuw 100% recycleerbaar. Vensterbanken, wandbekleding, geluidswanden op autostrades… diverse producten worden geheel of deels vervaardigd op basis van recyclaat. 

Bij de Deceuninck  Standaardversie wordt zowel in het kader als in de vleugel een thermische versterking gebruikt bestaande uit een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim in een mantel van 100% gerecycleerde pvc. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij de Deceuninck Premiumversie blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. In de vleugel, half terugliggend wordt het staal vervangen door integratie van continue structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk.

Deze integrale innovatie bleef niet onopgemerkt. In 2015 sleepte die technologie immers al de Innovation Award voor de Benelux in de categorie Hybrid Product in de wacht, uitgereikt door de Society of Plastic Engineers. Daarnaast is de innovatie recent opgenomen in database van OVAM Ecodesign.link. Het trefpunt voor al wie actief is op vlak van duurzame productinnovatie.  Meer info via www.deceuninck.be.

Google+