Duurzaam recycleren van kunststoffen

14.500 jongeren tonen interesse in kunststoffen en rubberverwerking

Federplast.be werkt al jaren samen met haar leden/bedrijven aan een duurzame samenleving. Daarin nemen kunststoffen en rubbers een steeds belangrijkere plaats in. Belgische kunststof- en rubberverwerkers dragen hiertoe bij door ons steeds betere en meer hoogwaardige producten aan te reiken.

Wie kan zich nog een leven zonder kunststoffen en rubbers voorstellen? Een leven zonder smartphone? Zonder mobiliteit via tram, bus, vliegtuig, auto of fiets? Zonder bescherming van kledij, of tijdens vakantie in de tent, of nog thuis in de eigen comfortabele woning? 

Kunststoffen en rubbers zijn gebruiksproducten, geen verbruiksproducten. Ze zorgen ervoor dat voeding veilig en vers tot bij u op het bord komt. Of ze brengen u veilig en ecologisch van punt A naar punt B. Of bieden u en ik bescherming, waar we ook zijn. Of zorgen ervoor dat u veilig en uitgerust aan een volgende dag kan beginnen...

Na gebruik, na het vervullen van hun dienst voor jou, verdienen ze het dat jij ze ook opnieuw netjes deponeert, zodat anderen ze opnieuw kunnen gebruiken.

Met die boodschap trokken Plastimobile en PlasticLab het voorbij jaar het land rond: "ik zamel in, ik sorteer, ik produceer".

Samen zagen meer dan  8096 jongeren in Wallonië en Brussel, en 6402 jongeren in Vlaanderen hoe kunststoffen gerecycleerd worden in niet minder dan 165 evenementen!  Sommigen onder hen mochten  de ingezamelde kunststoffen ter plaatse recycleren!

Een krachttoer van de Belgische kunststof en rubberverwerkers, die zo willen aantonen dat kunststoffen en rubbers gebruiken ecologisch is, indien wij met z'n allen onze ecologische verantwoordelijkheid opnemen.

Immers waar u en ik loslaten, breekt de circulaire ketting. Wij zijn allen nodig om ons lineair verbruik om te buigen naar circulair gebruik. Circulaire economie, een verhaal van "you & me".

 

Google+